Кризни Штаб општине Кула донео је нове мере које се односе на одржавање манифестација

Кризни Штаб општине Кула донео је нове мере. Председник општине Кула и командант Штаба, Дамјан Миљанић, рекао је да су, у складу са свим инструкцијама које се добијају са републичког нивоа, уведене нове мере.

  • Мере се односе на манифестације које се одржавају на отвореном и у затвореном са већим бројем посетилаца. Те манифестације морају да се пријаве три дана раније, као и очекивани број посетилаца, место одржавања манифестације и сходно томе Кризни штаб даје препоруке за превентивне мере које морају да се примењују, рекао је Миљанић.

Председник Миљанић је додао да су се последњих дана појавили коментари по разним мрежама који наводе и нове мере везано за музику у баштама на отвореном. 

  • То су мере и Одлука које су заправо из 2019. године и које су последњих неколико година на снази и у којима нема ништа ново, а по којој је забрањена музика у летњим баштама и која се од тада стриктно примењује. Разлог за доношење ове Одлуке из 2019. године јесте велики број притужби грађана на буку управо од музике из самих башти, којих је било и тада, а и сада, посебно прошле недеље, рекао је Миљанић.

Миљанић даље објашњава да је музика дозвољена, али да не може бити уживо извођење музике у башти, већ само у затвореном простору па да се емитује на башту, као што је са већином локала случај. 

  • Већина притужби грађана дошла је из насељеног места Црвенка, због буке до раних јутарњих сати, те је инспекција деловала по пријави, али и превентивно како би опоменула локале да воде рачуна о миру грађана. Дакле, нема ништа ново, нити драстично кад су мере Штаба у питању, осим кад су манифестације у питању, а кад су летње баште и музика у њима у питању, то је нешто што функционише годинама и што сам мислио да је опште познато бар угоститељима, закључио је председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Дамјан Миљанић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs