Кризни штаб потврдио! Повратак у школе од понедељка, нема новог попуштања мера

Епидемиолошка ситуација је боља него пре десет дана, а на данашњој седници Кризног штаба анализира се актуелна ситуација. 

РТС преноси да од 19. априла почињу да раде школе, старији разреди основних и средње, а као подршка туризму, биће изједначена цена пи-си-ар теста за наше грађане и странце, са 18.000 на 9.000. 

  • Нема никаквих промена других мера, остаје као и до сада, то је оно што је данас било на састанку, рекао је Кон.

У Србији је до сада коронавирус потврђен код 654.870‬ људи, а од последица заразе преминула је 5.881 особа. На болничком лечењу се налази 7.341 пацијент, од којих је 259 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, битку са ковидом изгубило је 35 пацијената. Потврђен је још 2.971 случај заразе од 14.565 тестираних узорака.

На болничком лечењу се налази 7.341 пацијент, од којих је 259 на респиратору.

Начелница Анестезије КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, Душка Игњатовић, рекла је за РТС да је болница у којој ради практично годину дана била увек пуна, али може се приметити последњих пар дана да је број отпуштених пацијената нешто већи од примљених пацијената.

Додала је да се сада може рећи да имају празне капацитете и да „Др Драгиша Мишовић“ није максимално попуњен.

  • У Србији је тренутно 80 посто присутан британски сој вируса. Приметили смо да се клиничке слике драматично брже развијају, за краћи број дана пацијент дође до респиратора, доста је млађих пацијената, навела је Игњатовићева.

Напомиње да је старосна структура пацијената између 50 и 70 година, више има мушкараца, а и међу умрлима има више мушкараца.

Наставља се и масовна имунизација широм земље. Председник Србије Александар Вучић објавио је да смо прешли три милиона датих доза вакцина у Републици Србији.

Вучић је, приликом обраћања испред Института Торлак, рекао да је више од милион и двеста хиљада људи ревакцинисано, а више од милион и осамсто хиљада је примило прву дозу. 

  • Мислим да је за нас важно да можемо да кажемо да ћемо за 15 дана имати 1,8 милиона ревакцинисаних људи, то је важан резултат и, с друге стране, верујем да ћемо моћи да убрзамо процес чим обезбедимо значајно већу количину вакцине, очекујем до краја априла, рекао је председник. 

Навео је да ће вакцине „спутњик“ произведене на Торлаку бити пуштене у употребу између 5. и 10. јуна.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.