Кроз пројекат „Баја-Сомбор туризам за све” набављена нова опрема за потребе туризма

Turistička oprema

Град Сомбор са прекограничним партнером Градом Баја реализује пројекат „Баја-Сомбор туризам за све”, који се спроводи у оквиру Interreg-IPA CBC Hungary – Serbiа програма.

Пројекат „Баја-Сомбор туризам за све“ је одобрен у оквиру приоритетне осе 3 „Стимулисање сарадње у области туризма и очувања културног наслеђа“ и представља сарадњу Сомбора и Баје, а главне активности на пројекту су набавка опреме потребне за организацију туристичких тура, организација туристичких тура и израда мобилне апликације са понудом туристичког садржаја два прекогранична региона.

Посебан циљ пројекта је да се у прекограничном подручју Баја-Сомбор развију могућности туризма без баријере и на тај начин обезбеди свима једнак приступ садржајима. Стога, примарна циљна група пројекта су особе са инвалидитетом, те да се туристичка понуда и искуства регије Баја-Сомбор учине доступнијим особама са оштећеним видом и слухом. Поред главне циљне групе, секундарну циљну групу чине особе старије животне доби (65+), као и особе које користе колица или колица за бебе.

До сада су кроз пројекат набављени моторни чамац, приколица за моторни чамац и приколица за кајак, а у наредном периоду планира се набавка катамарана и мини-буса који су прилагођени особама са инвалидитетом, а након тога биће организовани промотивни туристички догађаји који ће допринети развоју туризма у пограничном подручју, са посебним акцентом на туристичку понуду која је доступна и особама са инвалидитетом.

Укупна вредност одобреног пројекта је 705.840,57 евра, док је буџет Града Сомбора као партнера 235.291,62 евра. Сопствено учешће Града Сомбора износи 35.293,75 евра.

Пројекат се реализује у периоду од 18 месеци.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије