Куба увек била уз Србију, признање за цео кубански народ

Parilija
Министар спољних послова Кубе Бруно Едуардо Родригес Париља поручио је данас да српско одликовање, које му је уручио председник Србије Александар Вучић, не доживљава лично, већ као признање целом кубанском народу, поручујући да је Куба увек била на страни Србије.

“Примам овај Орден са великом части, у име народа Кубе. Ово није признање лично мени, нити за моју професију, реч је дивном гесту пријатељства владе и народа Сбрије, народу и влади Кубе”, рекао је Париља.

Кубански министар је истакао да се 1999. године, како је навео је десила „грозна епизода“ и да међународна заједница не може да дозволи да се заборави трагедија коју је НАТО 1999.године водио против Србије.

“Велики глас команданта Фидела Кастра, је у тим тешким моментима био уз вас, као што је Куба увек била на страни правде”, рекао је Париља.

Он је нагласио да Куба, кроз историју, чврсто посвећена миру, независности, поштовању територијалног интегритета и суверенитета, правди, промовисању дијалога и сарадње на међународном нивоу и поштовању међународног права.

“Након 120 година дипломатских односа Кубе и Србије, који никада нису били прекинути, желимо да продубимо наше историјске односе, које везује наша два братска везује”, поручио је Париља, још једном се захваливши на одликовању.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs