КУД „Царза“ на висини задатка! Још једном оправдали поверење бројне публике

Културно-уметничко друштво „Царза“ одржало је, у сали Општинског културног центра, Видовдански концерт. У двосатном програму учествовали су чланови КУД-а и гости КУД „Седмица“ из Угриноваца и Женска певачка група „Банија“ из Пригревице. Сала је била пуна, а љубитељи фоллора конано су могли, после паузе због епидемије, уживати у одличном фолклору.

  • Желимо да Видовдански концерт постане традиција. Прошле године нисмо радили већ смо почели у фебруару ове године. Успели смо да, поред старих, припремимо и нове кореографије због чега смо презадовољни, изјавио је за Радио Дунав Немања Боројевић, уметнички руководилац КУД-а „Царза“.

На сабору су се публици представиле певачке групе и солисти, деца из школице фолклора, старији дечји фолклорни ансамбли и ветерани,  са песмама и играма са Баније, ужичког, нишког, влашког и лесковачког краја.

  • Ветеранска група је кренула са шест чланица а данас их имамо 22. Захваљујући причама које се преносе по граду каква је атмосфера у КУД-у, како нам је лепо, људи су сами дошли. И нико није дошао сам већ у друштву. Ту има пуно жена које никада нису играле, а на неким догађајима и дружењима воле да заиграју, па су дошле да науче фолклорне игре. Када сам им рекао да имамо Видовдански концерт одмах су прихватиле да и оне наступе, каже Боројевић.

Одличан пријем код апатинске публике имало је и Културно-уметничко друштво „Седмица“ из Угриноваца.

  • Пре короне је КУД „Седмица“ из Угриноваца прославио 40 година рада. Апатинској публици смо одиграли игре из Хоче и свадбене обичаје из Врањског Поља. То је нова кореографија и спремали смо је за време пандемије. КУД броји око 150 чланова што је добра бројност у односу на околна места. Настојимо да после короне упишемо што више нових чланова. Са нама игра и Апатинац Немања Смиљковић и одлично се уклопио. У Апатину смо други пут, а следећи наступ имамо у Сутомору у Црној Гори. Хвала Царзи на још једном лепом госторимству, рекао је Славко Марић, играч Културно-уметничког друштва „Седмица“ из Угриноваца.

КУД Царза тренутно прикупља нове, али и старе чланове који су отишли јер се прошле године, због проглашења пандемије, није радило. Према речима Немање Боројевића сваки нови члан им је добро дошао.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs