Кула: За мере активне политике запошљавања више од 9 милиона динара

Sporazum

Јуче је у општини Кула потписан Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма, односно мера активне политике запошљавања за ову годину.

Споразум подразумева уређење права и обавеза које имају Национална служба за запошљавање и општина Кула, када су у питању мере активне политике запошљавања предвиђене Локалним акционим планом. Средства која су намењена овим Споразумом за јавне радове износе 7 милиона динара, док је за стручну праксу одвојено 2,5 милиона динара.

Директор НЗС, Зоран Мартиновић, наводи да сходно анализи почетка године очекује позитиван тренд по питању спровођења мера политике запошљавања, како у читавој држави, тако и у Кули.

Председник Привременог органа општине Кула, Дамјан Миљанић, истиче да је сјајна сарадња са НЗС и са надлежним Покрајинским секретаријатом резултирала да се у Кули бележи перманентно смањење незапослености и да број фирми који се под средством јавних позива и конкурса финансирају повећавају. Такође, Миљанић је додао да је у току реализација два програма, а да ускоро креће и реализација трећег, који подразумева самозапошљавање.

Покрајински секретар за привреду и туризам, доктор Ненад Иванишевић, изјавио је да је сарадња са општином Кула модел како се обавља квалитетна и продуктивна сарадња са локалном самоуправом. Најавио је још један конкурс у низу, који ће бити расписан осмог марта, а који је намењен женском предузетништву.

У циљу квалитетног спровођења поменутих мера Кула је прошле године добила и признање НЗС за највећи допринос у запошљавању.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs