Кула: Инвестицијама у излетишта и шеталиште стазе до спортског и рекреативног идеала

Damjan Miljanić

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, у склопу активности усмерених ка уређивању излетишта у кулској општини, посетио је излетиште „Поток” и том приликом је разговарао са председником Стреличарског клуба „Таргет“, Зораном Маравићем.
Миљанић и Маравић говорили су о идејама и предлозима за унапређење овог излетишта, како за Стреличарски клуб, тако и за остале клубове и удружења која га свакодневно користе.
„Наши грађани упућени су у радове на стази поред канала, која се наставља даље до Црвенке и кроз Црвенку. То финансирање је обезбеђено из пројекта са Владом Француске. Претходно је урађена пројектна документација, средства су опредељена и очекујемо да набавка буде расписана до краја године. Ради се и на другим локалитетима и то су улагања, не само по питању екологије, него и у рекреативне садржаје и излетишта на територији наше општине и потпуно су оправдана и на задовољство великог броја грађана. Једно од тих излетишта је и „Поток”, на коме се данас налазимо. Стреличарски клуб је један од клубова који користи ово излетиште. Наравно, има и других клубова и удружења која су овде активна. Формалне ствари, оне бирократске се сада приводе крају и дају нам могућност да у наредној години озбиљније издвојимо средства. Било је и до сада улагања, посебно од ЈКП „Водовод” и удружења која су конкурисала за средства од општине, те су своје планове реализовала овде на „Потоку”. То је случај и са Стреличарским клубом „Таргет” које је уредило један од објеката, али следеће године би то требало да буде још интензивније и да овај леп простор буде још бољи у наредном периоду. И ове активности поклапају се са нашим опредељењима и улагањима које имамо у спортске и рекреативне садржаје и у екологију”, истакао је овом приликом Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs