Кула: Локална самоуправа преузела решавање проблема стамбених зграда

Председник општине Кула Дамјан Миљанић одржао је састанак са представницима Скупштине станара где су сагледани проблеми станара у зградама у улици 29. новембра, тзв. Фрагмент. Тим поводом, председник Миљанић им је презентовао пројекат санације Фрагмента. 

  • Пројекат  предвиђа да се на горњем платоу, где постоје велики проблеми, где је једна зграда чак почела и да тоне пре шест, седам година, изврши санација тротоара, свих шахти и изгради нови паркинг. На доњем платоу планирана је санација стаза око зграде, санација свих шахти, изградња додатно једног дела атмосферске канализације и да се преко општинског плаца направи излаз на пут на улицу Стевана Сремца, рекао је председник Миљанић и додао да је укупна вредност радова око 25 милиона динара, од којих је део средстава опредељен у буџету за ову годину и биће реализован у овој години, а други део наредне године. 

На састанку је разговарано и о решавању проблема грејања у зградама, не само на Фрагменту, већ и у свим стамбеним зградама. 

  • Евидентно је да је грејање проблем, због дотрајале опреме-котлови су стари са веома ниским степеном искоришћења, односно са застарелом технологијом, топловоди и цео систем грејања је веома стар те изазива честе хаварије, а губици и трошкови су велики. Свесни свега овога, општина ће предложити концепт решавања проблема грејања за све стамбене зграде у Кули по моделу који се показао као модел који функционише, рекао је председник Миљанић. 

Такође, дотакли су се проблема које имају и друге зграде, а тичу се проблема слабе наплативости самих станара, као што су проблеми са крововима и водоводним инсталацијама односно бустер пумпама које обезбеђују довољан притисак у зградама. 

  • Општина је свесна да веома често станари немају довољно својих финансијских средстава да то исфинансирају, нити се могу организовати да то реше, па ће општина покушати да нађе системско решење, јер су у великом броју зграда проблеми велики и станари их не могу сами решавати, каже председник Миљанић.

На крају састанка председник општине је упознао представнике Скупштине станара са поступком који је у току а тиче се кошаркашког терена. Наиме, кошаркашки терен и део парцеле кошаркашког терена није власништво општине Кула, али је општина ушла у поступак откупа парцеле, након чега ће санирати и тај објекат, закључио је председник општине Кула Дамјан Миљанић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије