Кула: Најмлађе категорије и унапређење инфрастурктуре приоритети у спорту

Поводом завршетка сезоне, фудбалски клуб “Хајдук 1912” организовао је конференцију за новинаре, на којој је председник клуба, Далибор Крковић, анализирао протеклу сезону, за коју је рекао да је била успешна, а говорио је и о плановима за наставак сезоне и млађим категоријама. Конференцији за новинаре присуствовао је и председник општине, Дамјан Миљанић, који је истакао добру сарадњу локалне самоуправе са ФК “Хајдук”.  

  • Средства која општина издваја за генерално спорт су све већа, а средства која се издвајају за ФК “Хајдук” су, могло би се рећи, драматично већа из године у годину. Међутим, одређени суштински проблеми, од блокираног рачуна, спречавали су да се већа средства издвоје, рекао је Миљанић.

Председник Миљанић је додао да су наредној години у општини приоритет две ствари, најмлађе категорије и унапређење инфрастурктуре. Кад су најмлађе категорије у питању, председник је рекао да ће општина од следеће године издвојити средства за финансирање трошкова превоза, јер се показало да је то значајан трошак за родитеље, као и опрему, како би тренирање било још доступније за дефинитивно најпопуларнији спорт, а и најпопуларнији клуб на нашој територији.

Кад је реч о унапређењу инфраструктуре, Миљанић је истакао да општина ради на изради нове пројектне документације за завршетак стадиона “Милан Средановић”, како би он био што функционалнији, а да не би био прескуп и да не оптерећује буџет за одржавање. 

  • Следеће године ће комплетна документација за завршетак стадиона бити готова, а тада ће стадион, уз одговарајућа средства, добити форму коју и заслужује, рекао је председник општине Дамјан Миљанић.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије