Кула: Нове саднице за Крамерову улицу и Спортски центар

Pošumljavanje

На територији општине Кула настављена је акција садње нових садница. Овог пута, акценат је био на урбаним деловима насељеног места Кула, те су тако, најпре, саднице црвеног јавора посађене у самом центру, у Крамеровој улици, а након тога, саднице су посађене на простору у оквиру Спортског центра на Вашаришту, чиме је овај простор, са еколошког аспекта, додатно обогаћен.
Према речима председника општине Кула, Дамјана Миљанића, ово је наставак сличних акција и свако насељено место добиће и убудуће нове саднице.

„Прошле године је кренула акција пошумљавања на више локација у Крушчићу, Кули и на још неким локацијама. То је та јесења садња, а сада се са њом наставило, овога пута у урбаним деловима. Пре свега, ту мислим на Крамерову улицу, где је багрем извађен и он ће бити пресађен на друге локације, а уместо багрема посађен је, као и на простору Спортског центра, црвени јавор. То је, практично, договорено још прошле године, тако да, и на озелењавању и уређивању површина, посао се наставља. Такође, радиће се и обнова засада, имамо један велики засад тополе који је био поприлично девастиран због невремена и део дрвећа се морао уклонити. То ће се сада попунити, тако да је то један посао који је перманентан и који се обавља сваке године у периоду када су услови за садњу најбољи, а то је касна јесен и почетак зиме. Садашње временске прилике одговарају за садњу, и температура и влажност земље су савршени, те се због тога приступило пошумљавању“, поручио је Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs