Кула: Обележен Светски дан заштите животне средине

Svetski dan zivotne sredine

Светски дан животне средине у целом свету обележава се 5. јуна, кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања средине у којој живимо. И ове године, деца из Предшколске установе „Бамби“, уз помоћ својих васпитача, указала су на значај рециклаже, па су се тако забављали, цртали и лепили, доказујући да и отпад може бити користан.

Децу је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који их је поздравио, поразговарао са њима и заинтересовао се да види шта и на који начин праве и какве су њихове данашње активности.

Директорка Предшколске установе „Бамби“, Снежана Булатовић, истакла је да је важност очувања животне средине уткана у свакодневне активности деце у вртићу.

„У Предшколској установи „Бамби“ овај дан се обележава двадесетак година, на различите начине, али увек са истим циљем да се подигне свест локалне заједнице о важности очувања животне средине јер ми то у вртићу учимо од јаслица, па све док не изађу из истог. Теме које се тичу заштите животне средине и пре свега важности личног доприноса у тој заштити су нешто што је уткано у свакодневне активности у вртићу, тако да користимо сваку прилику, а посебно овај дан, да у целој општини, у сарадњи са свим актерима који брину о локалној заједници, овде у Кули је то ЈКП „Комуналац“, и наравно уз подршку локалне самоуправе, изађемо у јавност и да радимо на подизању свести о томе“, рекла је Булатовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs