Кула: Одржана акција пошумљавања на Планинарском

Месна заједница Горњи град и Јавно комунално предузеће „Комуналац“ Кула организовали су данас у Кули, код Планинарског дома, акцију пошумљавања и санитарну сечу грана. Готово стотину грађана, представници удружења ратних војних ветерана и пензионисаних жандарма, одазвало се овој акцији и заједно са радницима „Комуналца“ засадили су 700 садница храста.

-У складу са Светским даном шума, који је био 21. марта и општина Кула се определила да ову годину прогласи годином екологије. Ми ћемо наставити са оваквим акцијама, како у Кули, тако и у осталим насељеним местима, рекао је директор ЈКП „Комуналац“ Кула, Марко Пешић.

Пешић је додао да је ЈКП „Комуналац“ Кула обезбедио довољан број садница и за друга комунална предузећа и истакао да ово комунално предузеће укупно одржава 44 хектара већ постојећих садница, од којих је 22 хектара храста и 22 хектара тополе.
Пешић се уједно и захвалио свима који су се одазвали данашњој акцији, како грађани тако и удружења – Црвени крст Кула, „Не ломите ми багрење“, ратни војни ветерани, и још једном апеловао на све да чувају саднице и да се следеће године поново нађу да засаде нови засад.

Данашњој акцији пошумљавања на кулском излетишту одазвао се и новоизабрани председник Скупштине општине Кула, Владимир Ђуровић.

-Драго ми је што смо дошли на ово излетиште „Планинарски“. Као грађанин Куле, емотивно сам везан за ово место, где смо као деца овде стално долазили. За 1. Мај је овде било баш доста деце и лепо смо се дружили, а као представник локалне самоуправе драго ми је што ћемо помоћи да се посаде саднице храста, рекао је Ђуровић. Он је додао да се нада да ће у будућем периоду на овом месту направити простор где ће моћи да се окупљају деца и где ће долазити излетници.

Ово је прва овогодишња акција пошумљавања коју организују Месна заједница Горњи град и Јавно комунално предузеће „Комуналац“ Кула. У плану је садња 2000 садница у току наредне недеље на више локација у Кули.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs