Кула: Одржана друга седница Савета за родну равноправност и остваривање једнаких могућности

Sednica Kula

Савет за родну равноправност и остваривање једнаких могућности општине Кула одржао је другу седницу, којом је председавала председница Савета, Зорица Ачански-Омеровић. Седници је присуствовао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је својим активним учешћем дао подршку раду Савета кроз предлоге за родно одговорно буџетирање наводећи да је управо оно једно од кључних алатки која помаже да достигнемо пуну родну равноправност.

Савет је усвојио Пословник о раду, а продискутована је анализа родне статистике урађених задужења чланова по областима. Родна статистика је један од предуслова за планирање родно одговорних политика и оцену ефеката примене мера на квалитет свакодневног живота, и то не само жена већ свих категорија становништва.

Такође, било је речи о процесу спровођење родно одговорног буџетирања и увођењу родно одговорног буџетирања у програме буџета.

Посебна пажња је посвећена кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“. Кампања има за циљ да се пробуди свест о проблему насиља над женама и да се предузму акције за сузбијање овог проблема. Акција ће трајати до 10. децембра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs