Кула: Одржана обука возача двоточкаша на тему безбедног управљања

moto obuka

Савет за безбедност саобраћаја општине Кула и Агенција за безбедност саобраћаја, организовали су обуку возача двоточкаша, односно манифестацију на тему безбедности возача мотоцикала и мопеда.
Основни циљ манифестације био је едукација возача мотоцикала и мопеда у области безбедног учествовања у саобраћају и безбедног управљања мотоциклом и мопедом на територији општине Кула. Такође, у оквиру програма, организован је и тренинг безбедне вожње мопеда.
Дејан Алексић из Савета за безбедност саобраћаја општине Кула истакао је да је основни циљ ове едукације усавршавање практичних способности свих оних који управљају мопедима и мотоциклима.
„У организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Кула и Агенције за безбедност саобраћаја спроводимо практичну и теоријску обуку за возаче двоточкаша. То је наша активност коју спроводимо сваке године, а обука је извршена у наставном центру Министарства унутрашњих послова, а главни циљ је усавршавање практичних способности возача. Обука се води под називом „Тренинг безбедне вожње“, а обуку спроводе лиценцирани инструктори из Агенције за безбедност саобраћаја и поента је да се возачи едукују, пошто они представљају рањиву категорију у саобраћају“, поручио је Алексић.
Миодраг Димитријевић, лиценцирани инструктор Агенције за безбедност саобраћаја, нагласио је да је ова обука вид тренинга безбедне вожње и систем убрзаног стицања вештина и знања за безбедно учествовање у саобраћају:
„Ово је тренинг безбедне вожње и један систем убрзаног стицања знања за безбедно учествовање у саобраћају, пошто мотоциклисти спадају у угрожену групу и овај тренинг представља најлакши начин да они дођу до одређених алата како би били безбеднији у саобраћају. Тренинг се састоји од теоријског дела о физичким силама који траје неких 45 минута и практичног дела на полигону који је трајао око шест сати“, закључио је Димитријевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs