Кула: Општинско веће донело Одлуку о расписивању јавног позива за замену столарије

У Малој сали Скупштине општине Кула данас је одржана 92. седница Општинског већа општине Кула, којом је председавао председник Општинског већа Дамјан Миљанић. Пред члановима Већа нашло се седам тачака на дневном реду. Након усвајања записника са 90. и 91. седнице, Веће је донело Одлуку о образовању јединице цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на територији општине. 

  • Посебно је значајно доношење Одлуке о расписивању јавног позива за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова, јер је то наставак Конкурса које је расписало Министарство рударства и енергетике о суфинансирању мере енергетске санација породичних кућа и станова. Циљ спровођења мера енергетске санације је унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији општине Кула, рекла је Сузана Мусић, координатор пројекта и сарадник на пословима енергетског менаџмента у Одељењу за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент у Општинској управи Кула.

Такође, донето је Решење о расписивању јавног огласа за отуђење непокретности из јавне својине општине Кула, а дато је и овлашћење Општинском правобраниоцу општине Кула за закључење вансудског поравнања. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs