Кула: Отворена 24. Зонска смотра ликовних уметника – аматера

Zonska smotra Kula

У Галерији Културног центра у Кули свечано је отворена 24. Зонска смотра ликовних уметника аматера Града Сомбора и општина Апатин и Кула. Од 42 изложена рада, чак 29 прошло је у следећу и последњу фазу такмичења, а значајно је поменути да је од 13 радова из општине Кула, чак 12 обезбедило учешће на Покрајинској смотри, која ће се одржати у Новом Бечеју 12. новембра.
Овогодишњи селектор Зонске смотре, историчар уметности Миле Игњатовић, истакао је да и ове године има доста квалитетних радова, као и да је танка разлика између аматерског и академског сликарства.
Саво Мучибабић, секретар Савеза уметничког стваралаштва Војводине, истакао је да је по броју одабраних радова ово можда и рекорд у последњих десетак година, а да је Кула, иако не велико место, једно од најзначајнијих за Савез.
Учешће на Покрајинској смотри обезбедили су следећи аутори: Јосип Клер, Златко Жекић, Славица Пешикан, Миладин Шљукић, Миланка Раонић, Неда Рајачић, Зорица Рас, Томислав Божовић, Ерика Толди, Жељко Ворински, Никола Капичић, Снежана Давидовић, Милица Ковачевић, Драган Личина, Душан Гладић, Сања Шијан, Светлана Зарић, Споменка Путник, Ивана Анрековић, Славица Богишић, Данијел Коловић, Анастасија Вигњевић, Елена Огризовић, Елеонора Корил, Саша Ловренов, Марија Шилинг, Марија Туркаљ – Матић, Трифун Мацура и Александра Бандобрански.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs