Кула: Подршка украјинској заједници и КУД-у “Иван Сењук”

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић и Владимир Ђуровић, председник Скупштине општине Кула састали су се данас са представницима Националног савета украјинске националне мањине и представницима Културно уметничког друштва „Иван Сењук“ из Куле и представницом новинско издавачке установе „Ридне слово“.

Председник општине Кула је истакао да је општина Кула општина са највећом украјинском заједницом у Србији. Према последњем попису у општини Кула живи око 1500 Украјинаца, а то је уједно била и једна од тема о којој се говорило на састанку – предстојећи попис становништва.

Представници КУД- а подсетили су на проблем просторија за рад, а председник Миљанић је најавио да ће ове године бити реновиране просторије КУД-а „Иван Сењук“, чиме ће се обезбедити још бољи услови за рад КУД-а који броји преко 150 чланова и више различитих секција. Миљанић је додао да ће локална самоуправа, као и ранијих година, наставити са финансирањем манифестација украјинске националне мањине и најавио да ће Фестивал Украјинског дечијег стваралаштва „Веселка“ од ове године бити уврштен у календар културних дешавања општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs