Кула: Поклони за вртиће поводом Дечије недеље

Kula - Dečija nedelja

Прва недеља у октобру и у Србији посвећена је деци. Ове, 2021. године Дечија недеља се одржава од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“. Тим поводом, председник општине Кула Дамјан Миљанић, са својим помоћницима Љубицом Тијанић и Страхињом Паравином посетио је вртиће „Колибри“ у Кули и „Цицибан“ у Руском Крстуру како би малишанима уручио пригодне поклоне. 

Директорка ПУ „Бамби“ Снежана Булатовић рекла је да је прва недеља октобра посвећена деци, иако би сваки дан требао да буде посвећен деци.

  • Ове прве недеље октобра деца буду у центру збивања и деца су посебно видљива у локалној заједници и ми се увек трудимо да Дечију недељу обележимо, да бисмо показали свима да смо ту присутни и да можемо на свој начин да допринесемо локалној заједници, рекла је директорка ПУ „Бамби“ Снежана Булатовић. 

Директорка је додала да је Дечија недеља почела посетом председника општине и секретара Месних заједница вртићима, а да ће у складу са епидемиолошком ситуацијом Дечију недељу обележавати у оквиру вртића, те је припремљен садржај у виду представа, дружења деце између група, спортске активности са професорима физичког, активности са родитељима и браћом и сестрама, као и друге креативне активности.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је рекао да традиционално представници локалне самоуправе сваке године обилазе вртиће поводом Дечије недеље.

  • Трудимо се да то континуирано радимо. Претходни период смо често били гости ПУ „Бамби“, а то ћемо наставити и у наредном периоду. Конкретно, у вртићу „Колибри“ урађен је санитарни чвор и настављамо са улагањима у све ПУ са жељом да побољшамо услове рада и да повећамо капацитет Установе изградњом нових објеката, рекао је председник општине Кула Дамјан Миљанић. 

Програмске активности Дечије недеље, њени циљеви и теме, засноване на релевантним међународним и националним документима и прописима, као и задацима у придруживању Европској унији, реализују се на републичком и локалном нивоу, уз пуно учешће деце и младих.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије