Кула: Потписана четири нова уговора за кућу на селу

Damjan Miljanić

У просторијама Министарства за бригу о селу данас је потписано још четири уговора за куповину куће на селу. Кућу на поклон у сеоским срединама општине Кула добили су брачни парови: Станка Кончар и Слободан Кончар из Црвенке, Гордана Ћосић и Раде Ћосић из Куле, који су одлучили да купе кућу у Руском Крстуру, као и млади пољопривредник Мирослав Чизмар из Руског Крстура и Ана Марчетић из Липара самохрани родитељ.

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је истакао да је циљ планираног програма унапређење квалитета живота у руралним срединама кроз друштвене и социјалне промене, као што су повратак радно способног становништва на село, подстицање развоја руралних средина и унапређење живота на селу.

Процена Министарства за бригу о селу је да у селима има 200.000 празних кућа.

Овим програмом, подсећају у министарству, предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику или пољопривредници који имају мање од 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом. Та кућа може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

„Интересовање је велико, а средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2021. године“, подсећају у Министарству за бригу о селу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије