Кула: Почели радови на новом, модерном игралишту код „Ламела“

igraliste

У општини Кула наставља се са постављањем дечијих игралишта, па су тако данас отпочели радови на једном од модерних, мултифункционалних игралишта у центру Куле, код „Ламела“. Радове је обишао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је нагласио да је ово игралиште које се ради у сарадњи са Министарством за бригу о породици, чак 16. по реду које је у прошлој и овој години постављено на територији локалне самоуправе.
„Ово је четврто игралиште ове године које правимо у општини Кула, а укупно гледано прошлу и ову годину 16. које градимо. Ове године урадили смо велико игралиште на Малом Стапару, игралиште у Новој Црвенки и у Основној школи „Петефи бригада“. Ово игралиште радимо у сарадњи са Министарством за бригу о породици. Биће мултифункционално, имаће простор и за пензионере и за најмлађе и биће једно од највећих игралишта које је урађено. Идеја нам је да сваке године урадимо неколико нових игралишта, на више различитих локација, и створимо пријатнији амбијент и простор за децу који ће бити потпуно безбедан зато што се ова игралишта раде по новим стандардима безбедности, али и са новим справама, у смислу нових решења и нове организације игре. Ово игралиште ће по томе бити посебно и требало би да врло брзо буде завршено. Радови су кренули данас и уверен сам да ће већ следеће недеље бити приведени крају, јер се овде мора радити бетонска подлога, затим ће се наносити слој на бетон и на крају ће се монтирати справе“, рекао је Миљанић.
Он је нагласио да су у плану за следећу годину нова игралишта – једно на простору „Вашаришта“ и једно у Црвенки, у циљу стварања пријатнијег амбијента, како за најмлађе тако и за најстарије.
„Урађен је велики број игралишта за две године, већ сада је то већи број игралишта него што је икада био направљен на територији општине Кула. Постоје и мања игралишта која су радила комунална предузећа, па ће тако и ово игралиште бити пресељено на две нове локације. За следећу годину већ имамо уговорено велико игралиште у склопу парка који се реконструише, биће грађено и игралиште на простору „Вашаришта“, али и у Црвенки“, закључио је председник општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.