Кула: Радионица на тему Еко-етно туризам одржана у ЦКХ

Eko turizam Kula

У оквиру Центра за компетенције у хортикултури (ЦКХ), а у организацији КЛЕР-а општине Кула и ЛАГ „Срце Бачке“, те у сарадњи са Новосадским хуманитарним центром, јуче је одржана радионица на тему Рурални еко-етно туризам.

Радионицу је водио мр Јовица Келић из Сомбора, а пример добре праксе, етно кућу „Мали Бодрог“ из Бачког Моноштора, представила је Јелисавета Бесењи. На радионици су обрађене теме значаја и принципа руралног туризма, а посебан акценат је стављен на везу са органском и одрживом пољопривредом као и на иновативне приступе у развоју руралног туризма.

„Наш крај пружа многе погодности за развој оваквог начина туризма, где су у фокусу једнодневни или дводневни боравци посетилаца, посебно када се узме у обзир велика активност Туристичке организације општине Кула у организацији и спровођењу мноштва манифестација и догађаја на територији општине Кула и велики број активних удружења, газдинстава и малих произвођача“, закључак је са радионице.

Предавање је организовано као део СЕЕД степ III пројекта, у оквиру Центра за компетенције у хортикултури Кула. СЕЕД степ III је регионални пројекат подршке образовању и запошљавању жена и младих, који финансирају Аустријска развојна агенција (АДА) и „Волксхилфе Солидаритает“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs