Кула: Рад на унапређењу у области родне равнопавности

Председник општине Кула Дамјан Миљанић, угостио је у свом кабинету директорку Завода за равноправност полова Станиславу Малић-Гостовић и њену сарадницу Сандру Бачко. Завод за равноправност полова започео је прикупљање података о заступљености жена и мушкараца на местима одлучивања у јединицама локалне самоуправе на територији АП Војводине, као и о раду и функционисању локалних механизама за равноправност полова, у циљу праћења стања у области родне равноправности на територији АП Војводине. Циљ састанка био је представљање анализе упитника на који је општина Кула одговорила, а тицали су се ове теме.

Председник Миљанић је истакао да је ова тема и за општину Кула и за њега веома битна, али признаје да институционално није прошла кроз све поре. Он истиче да су Локалним акционим планом запошљавања општине Кула за 2021. годину предвиђене значајне мере које се односе на подршку при самозапошљавању, пре свега жена, где општина опредељује значајна средства, али одређене теме нису обрађене и прилагођене.

Директорка Малић-Гостовић се захвалила на искрености и истакла да је Заводу битна институционална сарадња. Потом је нагласила да је анализом утврђено да, када је однос заступљености жена и мушкараца на местима одлучивања у јединицама локалне самоуправе, општина Кула ту одлично стоји. Она је искористила прилику да похвали општину Кула, као једну од ретхих која има систематизовано радно место које се бави питањима равноправности полова. Такође, директорка Завода је представила актуелне конкурсе, дала је предлоге за унапређење рада, а договорене су и активности и деловања у наредном периоду.

Састанку су присуствовали и председник Скупштине општине Кула Владимир Ђуровић, руководилац одељења за друштвене делатности Бојана Девић, саветник за родну равноправност, инвалиде, омладину, удружења грађана и националне мањине Данијела Драгишић Месингер.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије