Кула: Реформом јавне управе до ефикасније локалне самоуправе

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и подсекретар Секретаријата, Дарко Миланковић, боравили су у радној посети општини Кула, где су се састали са председником општине, Дамјаном Миљанићем и председником Скупштине општине, Владимиром Ђуровићем. Састанку су присуствовали и помоћник председника општине Кула, Страхиња Паравина, начелница Општинске управе, Александра Гаговић и шеф Канцеларије за локални економски развој, Милош Данилов.

На састанку се разговарало о могућностима сарадње у процесу успостављања електронске управе у јединицама локалне самоуправе, о преузимању софтверског решења за управљање документима, што представља велики значај у ефикасној и конструктивној сарадњи између републичких и покрајинских институција. 

  • Реформом јавне управе повећава се ефикасност, делотворност и економичност рада јединице локалне самоуправе. Ефикасна локална самоуправа јесте крајни циљ трансформације и треба да буде по мери грађана и привреде, истакао је Радивој Парошки.

У даљем разговору, заменик Парошки затражио је од представника општине да доставе листу приоритетних пројеката, како би Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу могао дати конкретну подршку.

Подсекретар Миланковић рекао је да је разлог радне посете сагледавање реалних потреба и проблема грађана општине Кула, са циљем проналажења конкретних решења. 

  • На основу анализе ситуације на терену, стратешки ћемо планирати даље активности Секретаријата, како у овој буџетској години, тако и за будући период, закључио је Дарко Миланковић. 

Радни састанак је завршен обиласком постројења холандске компаније за производњу воћних садница која послује на територији општине Кула „Севеплант“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије