Кула: Стамбено збрињавање угрожених група грађана

Inkluzija

У петак ће у Кули бити одржана презентација Пројекта „Активна инклузија и становање угрожених група грађана“.

Општина Кула, на основу одобреног програма за Активну инклузију и становање угрожених група грађана који се спроводи у оквиру пројекта „Активни инклузивни сервис Кула“, који финансира Европска унија у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услугебн као имплементационим партнером,  расписала је пре петнаестак дана јавни позив за програм мера активне инклузије и стамбене подршке.

Јавни позив je  расписан ради пријава корисника за учешће у програму мера активне инклузије и стамбених решења , изјавио је Марко Кошутић, директор Удружења МНРО „Плава птица“.

  • У току је пријављивање корисника за пројекат „Активне инклузије и становања угрожених група грађана“ у општини Кула. Финансира га ЕУ у партнерству  са општином Кула, Центром за социјални рад и Удружењем „Плава птица“. Идеја програма је да се обезбеде стамбена решења за грађане који немају адекватно стамбено решење, а спадају у групу особа са инвалидитетом, особа са тешкоћама у развоју, жене жртве насиља, локалног сиромашног становништва, односно, породица које у дужем временском периоду примају новчану социјалну помоћ и младих који излазе из хранитељског смештаја или из установа социјалне заштите. Идеја је да се обезбеде стамбене јединице које ће ови људи без накнаде бити усељени. Реч је о шеснаест станова од којих је десет у јавној својини општине Кула и шест ће бити новонабављени за потребе овог пројекта. Породице или појединци који се уселе у ове станове, у њима ће моћи да бораве најмање три године уз посебне мере подршке које се односе на њихову активну инклузију. Tај временски период није ограничен на три године, корисници ће у њима моћи да бораве и дуже, у зависности од брзине њиховог осамостаљивања. Заинтересовани за овакав вид подршке треба да дођу у Услужни центар или скину са сајта општине пријаву за овај програм и уз неопходну документацију поднесу на писарницу Услужног центра. Уколико сами нису у могућности да прикупе документацију ми ћемо то урадити за њих. Овакав програм је јединствен тренутно у Србији зато што ће, осим што ће корисницима понудити стан,  понудити и све друге мере за њихову инклузију у друштвену заједницу и самосталан живот, рекао Марко Кошутић, директор Удружења МНРО „Плава птица“.

Будући да сам текст позива грађанима није можда довољно јасан, пројектни тим ће у четвртак, 7. октобра, са почетком у 18,00 часова, у Свечаној сали СО одржати јавну презентацију Пројекта. 

Јавни позив траје до 15. октобра, а све додатне информације  могу се добити у Центру за социјални рад телефон 729-900 и у Удружењу „Плава птица“ 724-177.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије