Кула: Субвенције за покретање сопственог бизниса за 10 незапослених

Национална служба за запошљавање и општина Кула уручиле су данас у свечаној сали Скупштине општине Кула Одлуке о додели средстава по јавном позиву незапосленим лицима за доделу субвенција за самозапошљавање у 2021. години на територији општине Кула. Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 250.000,00 динара, а њих десет је испунило законске услове из јавног позива. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да је то једна од мера коју општина спроводи кроз свој план запошљавања, у сарадњи са Националном служби за запошљавање, која је партнер у свим програмима.

  • Значајно за општину, нова радна места, нове фирме које ће надамо се следеће године продуковати још нових запошљавања. Као што радимо на овим, условно речено мањим програмима запошљавања и отварању предузетничких радњи, паралелно радимо на великим пројектима, пре свега на довођењу инвеститора у индустријску зону, рекао је председник Миљанић. 

Миљанић је истакао да користи прилику да позове добитнике средстава, као и све грађане општине Кула, да се активно укључе у рад општине, доношење стратегија, програма и правилника, да осећају општину као своју кућу, да осећају Општинску управу као њихов сервис и да наставе да сарађују са локалном самоуправом и у будућем периоду.

Љубо Буловић, в.д. директора Националне службе за запошљавање, Филијала Сомбор, је рекао да је у сарадњи са општином Кула додељено десет Одлука кандидатима који остварују право за субвенције за самозапошљавање. Буловић се нада да ће ови исти кандидати следеће године доћи по нове субвенција за запошљавање нових лица.

Александра Булатовић из Куле, једна је од добитница средстава која ће иста уложити у производњу корпица од прућа, а верује да ће уз подршку локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање, следеће године и запослити нове раднике.

Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs