Кула: Уручени уговори за енергетску ефикасност породичних кућа и станова

Podela ugovora

Потписивањем тројних уговора и свечаним уручењем у Великој сали Скупштине општине Кула, званично је завршен Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је ово пилот пројекат у коме су Министарство рударства и енергетике и општина Кула учествовале са по 3 милиона динара, а да је заинтеесованост грађана била велика. 

„Данас је завршен конкурс који је рађен у сарадњи са Министарством рударства и енергетике. Заједнички су издвојена средства за овај пројекат. Субвенционисана је набавка ПВЦ столарије, котлова на гас, биомасу и слично, као и изолација на објектима. Преко 80 уговора са нашим грађанима је данас потписано и уговори су им уручени, а средства, поред решавања проблема на њиховим објектима, утицаће битно на енергетску ефикасност, како на локалном, тако и на државном нивоу“, рекао је Миљанић и додао да ће у ове сврхе следеће године бити опредељена још већа финансијска средства.

Услове Јавног позива испунило је 17 привредних субјеката и 83 грађана, од тога 54 грађана за меру замене (набавке са уградњом) спољних прозора и врата са пратећим грађевинским радовима, и 29 грађана за меру набавке и уградњу котлова на природан гас.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије