Кула: У току проширење смештајних капацитета у стационару „Плаве птице“

Kula Damjan Miljanić

Радови на проширењу смештајних капацитета у стационару „Плаве птице“ увелико су у току. Марко Кошутић, директор овог Удружења, истакао је да ће ови радови увелико олакшати боравак корисника на овом имању.

„Домски објекат је у процесу лиценцирања код надлежног Министарства. Како бисмо задовољили неке стандарде, проширујемо капацитете са 12 на 16 корисника. Тренутно се изводе радови на адаптацији Дневног боравка и доградњи једне спаваонице, санитарног чвора и простора за изолацију. Могу да кажем да ће, када се ови радови заврше, ово бити први локални дом за смештај особа са менталним сметњама у Србији, који функционише на територији једне локалне самоуправе и у који је у недржавном сектору. Мислим да ће ово бити и модел за неке друге локалне самоуправе у нашој држави“, поручио је Кошутић.

Радове је обишао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је изразио задовољство динамиком радова и нагласио да ће и убудуће локална самоуправа имати слуха када је финансирање активности „Плаве птице“ у питању.

„Имамо срећу што је једно овакво Удружење баш у нашој средини и општина то препознаје на адекватан начин. Из године у годину, издвајања за ову намену су све већа и већа и, практично, она су на историјском максимуму. Тај максимум уједно значи да се проширује и палета услуга које они пружају својим корисницима са територије наше општине, али и свакако из окружења. Поред редовног финансирања, које износи преко 35 милиона динара, „Плава птица“ ће учествовати и на општинском конкурсу, путем којег ће се суфинансирати додатне услуге“, закључио је Миљанић.

Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Плава птица“ ради на унапређењу квалитета живота особа са сметњама у развоју кроз пружање услуга социјалне заштите на највишем могућем нивоу на територији општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs