Кули готово милион динара за План развоја општине

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је у петак, 16. априла, уговоре вредне 34 милиона динара представницима 36 општина и градова који су право на средства остварили на основу Конкурса за суфинансирање израде планова развоја јединица локалних самоуправа на територији АП Војводине, а општини Кула су по овом Конкурсу додељена средства у износу од 992.500,00 динара.

Активности на пројектима локалних самоуправа којима су бесповратна средства одобрена односе се на израду и реализацију планова развоја, односно основног стратешког документа којим треба да се дефинишу приоритетни циљеви за развој локалних самоуправа.

  • Важно је нагласити да су планови развоја хијерархијски највиши документи развојног планирања који на локалном нивоу садрже дугорочне планске пројекције за период од најмање седам година, поручио је Софић обраћајући се представницима општина и градова. 

На нивоу јединица локалне самоуправе предвиђена је законска обавеза усвајања локaлних планова развоја у скупштинама градова и општина који по форми и садржини, а нарочито по циљевима и мерама, морају бити усаглашени са вишим нивоима развојног планирања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије