Куп Паноније 2022

Vidanov sportski kutak

Кајак је спорт дуге традиције, чак од 75 година, који је доста развијен у Апатину. Најбољи показатељ тога су свакако резултати млађих категорија клуба. Испратио сам их на разним такмичењима, где су ставили до знања свима да тренер Јово Мандић сјајно ради свој посао, а такође да и они дају све од себе на тренинзима како би напредовали.
У суботу, 21. маја, на стази код мотела „Плава Ружа“ одржан је „Куп Паноније 2022“. Све трке су веслане на дужини од 500 метара. Учешће је узело 9 екипа и око 150 такмичара у свим узрасним категоријама. Резултати представника нашег клуба нису промакли.
Соња Уртајл, у категорији пионирки, узима сребрну медаљу, док је 5. место заузела Ања Ковачевић. У конуренцији кадета, Марко Ковачевић заузима пету позицију, док Дајана Уртајл код јуниорки трку завршава четврта. Што се тиче сениора, наш Александар Лончар постаје вицешампион у трци „Златоје Томин“, а у конкуренцији жена, након сјајно одвеслане трке, Дајана Уртајл осваја златну медаљу.
Поред једноседа, наш клуб се такмичио и у дисциплини К-2, а исход је следећи:
Пионирке и кадеткиње:
Соња Уртајл и Ања Ковачевић 2. место.
Јуниори:
Марко Ковачевић и Александар Лончар 6. место.
Јуниори микс:
Дајана Уртајл и Александар Лончар 5. место.
Поред напоменутих, додао би да су на такмичењу учествовали и мини кајакаши који су полазници прошлогодишње школе кајака и ово им је било прво такмичење, а то су: Јована Куриџа, Јелена Куриџа, Драган Радоњић, Михајло Ковачевић, Звонимир Ковачић и Душан Почуча.
Деца су имала прилику да уживају у Апатину, стекну нека нова пријатељства, односно учврсте стара, и наравно да се надмећу у кајакашким тркама. Верујем да сви носе позитивне утиске и надам се да ћемо имати прилике да уживамо у тркама на Плавој Ружи и следеће године.

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.