Куљанка окушава своју срећу у женској кошарци у САД

Anđela Pavićević

Женска кошарка је већ дуги низ година у својеврсном успону у нашој земљи. Та чињеница подстакла је девојчице да се више укључе у овај спорт. Куљанка Анђела Павићевић пошла је у Сједињене Америчке Државе да окуша своју срећу у Западној Вирџинији, на колеџу Гленвил, где игра на позицији центра.

Кошаркашице из овог малог места, које броји нешто мање од 1500 становника, оствариле су историјски успех крајем марта, освојивши шампионску титулу у Дивизији 2 НЦАА лиге. НЦАА је организација која окупља све колеџе широм САД, који су подељени у три дивизије и која обухвата двадесетак спортова, укључујући и кошарку. Значај ове шампионске титуле је утолико већи, што је ово прва титула икада у било ком спорту за колеџ Гленвил. Анђела је истакла да је читав колектив заслужан за овакав успех и да је све плод напорног рада и труда:

– Невероватно је бити на шампионском трону, посебно када се има у виду да је конкуренција била за поштовање. Првакиње смо у Дивизији 2, која обухвата читав простор САД. Поред дивизије у којој наступамо, постоје још и Дивизија 1 и Дивизија 3. Што се личног доприноса тиче, нисам ове сезоне стандардно играла, пошто смо имале доста играчица које су завршна година, те је фокус у ротацији био на њима. Добиле смо шампионски прстен као националне шампионке, а наша тренерица је добила награду за најбољу у нашој дивизији. Ово је успех који обавезује на даљи рад и, како мој лични, тако и мотив екипе у целини је да наставимо у будућности са запаженим резултатима.

Анђела је пре одласка у САД наступала за ОКК „Врбас”. Спортски и животни пут упоредо јој диктирају темпо,а време ће показати у ком правцу ће тећи њена каријера. За сада јој иде добро, па нема сумње да ће и убудуће да буде тако.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије