Лавров о Јерменији: Надам се да ништа неће уништити наше вековне везе

Lavrov

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изразио је наду да „никакве привремене администрације у Јеревану“ неће уништити везе које већ вековима постоје између руског и јерменског народа.

Тим речима је прокоментарисао поједине изјаве из Јеревана о евентуалном иступању Јерменије из ОДКБ уједно казавши да је то њен суверени избор.

„Уколико, како су саопштили поједини руководиоци Јерменије, су разочарани у Русију и у ОДКБ, те пожеле да пронађу друге колеге како би осигурали сопствену безбедност, то је њихов суверен избор, избор јерменског руководства. Али свеједно се надам да везе које већ вековима постоје између руског и јерменског народа, никакве привремене администрације неће разрушити“, рекао је Лавров у обраћању медијима након састанака међународног дискусионог клуба „Валдај“.

Такође се осврнуо и на ситуацију у Нагорно Карабаху рекавши да Русија тесно сарађује са Азербејџаном и другим партнерима како би се ситуација у тој области стабилизовала.

„Наши мировњаци раде све што могу. Не можемо да задржимо људе који желе да напусте ту област и који желе да пређу у Русију“, поручио је Лавров.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs