Лажни сертификати у Русији: Око 80 одсто оболелих купило потврде о вакцинацији

Kovid Rusija

Случајеви куповине сертификата, који су познати широј јавности, само делић онога што се заправо догађа.

Око 80 одсто грађана који тврде да су вакцинисани вакцином “Спутњик В“, а оболели су од нове инфекције корона вируса у тешком облику, своје потврде о вакцинацији су једноставно – купили, изјавио је Александар Гинтсбург, шеф руског Гамалеја центра који је развио вакцину “Спутњик В“.

– Ако су они, који су се наводно вакцинисали Спутњиком В, озбиљно разболели након тога, како показују подаци, онда се ради о људима који су, нажалост, користили лажне сертификате. Међу њима је 80 одсто оних који су купили сертификате – рекао је Гинцбург за руску агенцију ТАС С.

Он је објаснио да је могуће проверити да ли је неко вакцинисан Спутњиком В или не уз помоћ посебне анализе за присуство маркера лека.

– Видимо да људима недостају ови маркери у 80 одсто случајева – изјавио је Гинцбург.

Стручњак је такође рекао да су случајеви куповине сертификата, који су познати широј јавности, само делић онога што се заправо догађа.

– Лјуди троше новац, а онда се разболе и умру за свој новац. Они сами себе варају. Очигледно да се њихова визија мења. Они почну да верују да су заиста вакцинисани и занемаре ограничења карантина. Као последица ових промена понашања, ризик од оболевања драматично се повећава. Осим тога, они стављају друге у смртну опасност – закључује Гинцбург.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs