Лажов – лажовчина – Ђиласов кум

Ђорђевић, као и његов кум, већ годинама безуспешно покушава да изгради успешну политичку каријеру.

Кум Драгана Ђиласа, Млађан Ђорђевић, поново је напао председника Србије Александра Вучића извођењем не баш креативног перфоманса у Републичкој изборној комисији. Он је претходно најваио да ће у РИК донети потписе подшке његовој кандидатури за председника Србије, али је уместо тога донео празне кутије и налепнице са Вучићевим ликом.

Према Ђорђевићевим речима, тај поступак би требало да укаже на „бесмисленост“ предстојећих избора, расписаних за 3. април. Овај потез, међутим, показује нешто сасвим друго: кум Драгана Ђиласа и његов комби-покрет не само да не могу да остваре значајне резултате на изборима, него нису у стању ни да прикупе потписе да би на њима уопште учествовали.

Зато Ђорђевићу једино преостаје да безуспешно покушава да буде духовит како би се за њега чуло и да се жали на „нерегуларност“ избора који још нису ни одржани.

Ко је Млађан Ђорђевић?

С обзиром да шира јавност није чула за Млађана Ђорђевића, грађани Србије заслужују да знају ко је Ђиласов кум који се у претходном периоду истицао по вређању председника наше земље и његове породице.

Ђорђевић се први пут у јавности појавио током студентских протеста против Слободана Милошевића 1992. године. Док је српски народ у Босни и Херцеговини и Хрватској нападан и убијан, кум Драган Ђиласа је покушавао да руши власт у Београду. Наравно, безуспешно, као и већина ствари које је радио у својој каријери.

Касније, после обојене револуције 5. октобра 2000. године, Ђорђевић је засео у фотељу. Био је заменик директора Народне канцеларије председника Републике од 2004. до 2007. године, када је директор био Драган Ђилас. Такође, од 2007. до 2008. године, када је Ђилас био министар за инвестициони план, Ђорђевић је био његов заменик. Био је и саветник за Косово и Метохију тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

На први поглед, обична каријера једног прозападног другосрбијанца. Ту, међутим, долази до најзанимљивијег дела лика и дела Ђиласовог кума. Наиме, иако је био део режима који је девастирао Србију, уништио нашу војску и дозволио да тзв. држава Косово противправно прогласи независност, Ђорђевић се лажно представља као патриота и русофил!

Србија једина земља у Европи није увела санкције Русији

Сада, као наводни русофил, Ђиласов кум напада председника Србије што је „окренуо леђа Русији“!?
Подсетимо, Александар Вучић се више од 15 пута састао са председником Руске Федерације Владимиром Путином и на тим састанцима двојица државника су постигли веома значајне договоре у интересима обе земље. Србија и Русија имају блиске односе какве нису имале у последњих неколико деценија.

Такође, поред огромних притисака и уцена са Запада, Србија је једина земља у Европи која Русији није увела санкције. За овакав потез требала је огромна вештина и храброст, али ту одлуку је председник Србије донео у складу са интересима наше земље и грађана.

Док се Европска унија, која је попустила под америчким притисцима и увела санкције Москви, због тога суочава са огромном кризом која тек треба да наступи, Србија своје везе са Русијом није прекинула.

То Ђорђевић, наравно, не наводи него напада српског председника без икаквих аргумената.

Обогатио се за време режима Демократске странке

Док у политици Ђорђевић није показао таленат, то се не може рећи за нелегално стицање енормног богатства. У тој сфери се, заједно са својим кумом Драганом Ђиласом, показао као веома успешан.
Ђорђевић је био суоснивач Дајрект Медиа групе у априлу 2001. године, као и један од сувласника фирме „MD Internašnal“, коју је Ђилас основао у Чешкој.

Имајући пуну подршку тадашњег режима, Ђорђевић и Ђилас су своје сефове у страним банкама напунили до врха. Многе компаније су, под претњама и притисцима, биле приморане да се рекламирају управо преко њихове Дајрект Медије што им је донело огромно богатство.

Дружење са „контроверзним бизнисменима“

Поред тога Ђорђевић је познат и по дружењу са разним „контроверзним бизнисменима“. Тако су се у медијима прошле године појавиле фотографије Ђуласовог кума са Афримом Алијуом из Бујановца, који је 10. августа 2021. женио свог сина Флоријана.

Алију је у августу 2014. у медијима представљен као апсолутни рекордер у крађи струје у Србији. Он и његово предузеће „Агими петрол“, преко бесправних прикључака више објеката на електромрежу, оштетили су државу за више од пет милиона динара.

Тада су радници ЕПС, уз асистенцију полиције, искључили са електричне мреже све објекте овог предузећа – бензинску пумпу, мотел, базен, грађевинску оперативу, трговину и управу предузећа. Пронађен је и велики дуг на име пореза, а пронађено је и више радника који су у предузећу радили на црно.

Против Алијуа је тада поднета кривична пријава због више прекршаја.

Поред тога постоје и информације да се Алију залаже за припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца лажној држави Косово. То, међутим, не смета „патриоти“ Ђорђевићу.

Вређао председника Србије и његову породицу
Кумови Млађа и Драган су веома добро искористили седење у фотељама током режима Демократске странке и за то време напунили сефове у страним банкама. Мађутим, новопеченим милионерима који су све стекли пљачкањем грађана Србије, то очигледно није довољно. Они би поново да владају и, ако је икако могуће, допишу још коју нулу на својим рачунима у неком од пореских рајева.

Зато Ђорђевић, као и његов кум, већ годинама безуспешно покушава да изгради успешну политичку каријеру, али му то збеог недостатка знања и талента не иде од руке. С обзиром да нема шта да понуди грађанима, читав његов политички ангажман се своди на вређање председника Србије и његове породице.

Тако је, крајем прошле године, гостујући на телевизији Н1 извређао Александра Вучића називајући га разним именима и нападајући га на основу порекла његове породице. Ђорђевићу је, као класичном другосрбијанцу који истовремено покушава да се представи као патриота, засметало то што породица Вучић вуче корене из српског дела Босне и Херцеговине.

Он је срамота за српски народ, срамота за сваког Србина – рекао је тада Ђиласов кум „патриота“ на америчкој телевизији Н1.

Подсетимо, породица Вучић је много страдала током Другог светског рата и ратних сукоба деведесетих година прошлог века, само зато што су били Срби. То, међутим, Ђорђевићу не значи ништа и он отворено вређа људе који су погинули у ратовима бранећи свој кућни праг.

Ђиласов кум се ту није зауставио. Поред Вучићеве деце, која му такође сметају, Ђорђевић се обрушио и на српског патријарха. Нјегов „грех“ је што се не меша у политику, а према мишљењу Млађана Ђорђевића, поглавар СПЦ би требало да „устане“ против српског председника.

Звезда прозападних медија

Све ове нападе и увреде „русофил“ и „патриота“ Ђорђевић, симптоматично, износи увек на прозападним медијима који га редовно позивају. Српски народ треба да поверује да некадашњи Тадићев саветник и Н1 знају боље шта су српски интереси од њега самог, баш као што су нас исти Американци 1999. године убеђивали да нас бомбардују за наше добро.

Срећом, време прозападног ДС режима и разних Ђиласа и Ђорђевића је одавно прошло, а њихови налогодавци из западних амбасада више не могу да одлучују какве ће потезе Србија да доноси. Грађанима наше земље је јасно да је све у вези њих – лаж: од наводног птариотизма и русофилије до бриге за српске интересе. Зато Ђорђевићу и остаје да уместо потписа у РИК доноси празне кутије.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs