„Лахаина није на продају“: Становници Мауија забринути да би богати могли да купе њихова имања оштећена пожаром

Иначе, „капитализам катастрофе“ је термин који је сковала управо Наоми Клајн, наводећи да се, једноставно, њиме описује начин на који приватне индустрије директно профитирају од великих криза.

Све је већи број агената за некретнине у Лахаини, па је гувернер Хаваја Џош Грин упозорио и на потенцијалне преваре.

„Становницима се обраћају људи који се представљају као агенти за некретнине, који имају лошу намеру да продају куће оштећене пожаром“, рекао је Грин, затраживши од надлежног тужиоца да уведе мораторијум на продају имовине на Мауију.

„Лахаина није на продају“, поручила је једна становница Мауија, Тијара Лоренс, путем телевизије, говорећи управо о агентима за некретнине који су се сјатили на ово острво након разорних пожара.

Богати се окривљују и да су посредно одговорни за то што није било довољно воде за гашење пожара, јер се наводи да се „широм Мауија заливају терени за голф, пуне базени и праве се залихе за луксузна имања“.

Иначе, пожари и богати на овом острву су плодно тло за многе теоретичаре завере, па су се тако појавиле тврдње да су уништене само мање куће, док су, наводно, имања богатих остала нетакнута. На удару је била и Опра Винфри, иако ова тврдња није тачна јер се њени кућа и имање налазе на потпуно супротном делу острва.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs