Лекари из Газе оптужили Израелце: Пуца се на људе који беже из болнице

Gaza

Организација Лекари без граница потврдила је извештаје да се пуца на људе који покушавају да изађу из болнице Ал Шифа у Појасу Газе.

– У време писања овог текста, наше особље сведочи да се пуца на људе који покушавају да побегну из болнице Ал Шифа – наводи се у објави Лекара без граница на платформи Икс (Твитер), преноси портал Ал Џазира.

Палестински Црвени полумесец саопштио је да се израелски тенкови налазе на само 20 метара од болнице Ал Кудс.

– Директна пуцњава на болницу, а међу расељенима владају екстремна паника и страх – наводи се у саопштењу објављеном на Твитеру.

Израелска војска, за коју су становници Газе рекли да се Током целе ноћи борила са Хамасом у близини болнице Ал-Шифа, није одмах одговорила на захтев за коментар.

У болници Ал-Шифа јуче се догодила експлозија када је, како су саоптиле палестинске власти,погођена у израелским ваздушним нападима.

Директор болнице Ал-Шифа и влада Хамаса у Гази саопштили су да је у експлозији погинуло 13 људи.
Директор Ал-Шифе рекао је да је болница примила тела још 50 људи убијених у нападу на школу Ал-Бурак у Гази.

Израелска војска је раније саопштила да се командни центри Хамаса налазе у подземним тунелима испод болница Ал-Шифа, што је та палестинска терористичка група негирала.

Палестински здравствени званичници рекли су да је повећан број израелских напада на или у близини болница, што је угрозило пацијенте и медицинско особље, као и хиљаде особа које су се евакуисале у близину болница тражећи безбеднију локацију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs