Ликовна колонија Општинске организације инвалида рада

У организацији Општинске организације инвалида рада данас је у Кули одржана већ традиционална, 13. Ликовна колонија. Колонију је отворио Станко Никчевић, потпредседник Савеза инвалида рада Србије. Присутне сликаре и госте поздравили су Обрад Војиновић, председник Општинске организације инвалида рада,  Јулијана Станисављевић из Министарства за рад, борачка и социјална питања –Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, као и Љубица Тијанић, помоћница председника општине Кула, која је истакла добру, дугогодишњу сарадњу локалне самоуправе и Општинске организације инвалида рада. „Локална самоуправа подржава све активности Општинске организације инвалида рада и тако ће бити и убудуће“, рекла је Љубица Тијанић.

Јулијана Станисављевић, представница надлежног Министарства је поздравила све присутне и изјавила да  Министарство кроз стално отворен конкурс подржава финансијски овакве и сличне акције.

„Сектор за заштиту особа са инвалидитетом има два конкурса. Један је стално отворен, а један је програмски односно, годишњи конкурс. Имамо 33 савеза, а у склопу тих савеза 513 удружења које Сектор подржава. Из тих разлога смо данас и овде, да дамо подршку и покажемо једнакост, да покажемо да они нису сами и да ми бринемо о њима.

У Министарству је Кула већ препознатљива  што значи да бирине о својим грађанима и да су сви грађани једнаки, да су врата општине Кула отворена како за друге грађане тако и за особе са инвалидитетом. Захвални смо председнику општине и комплетном руководству са којима имамо одличну сарадњу. Мислим да би председник општине Кула Дамјан Миљанић требао да буде пример за све општине, како у Војводини тако и у целој Србији“, рекла је Јулијана Станисављевић.

На крају колоније Обрад Војиновић је уручио захвалнице сликарима, као и свима који прате и подржавају рад Општинске организације инвалида рада. Слике настале на овој Ликовној колонији биће, као што је то пракса, изложене у Ликовној галерији Културног центра у Кули о чему ће Општинска организација инвалида рада све заинтересоване обавестити накнадно.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије