Лончар: Морамо да сјединимо приватно и државно здравство

Lekari

Морамо да сјединимо приватно и државно здравство, да смо имали бољу повезаност приватног и државног сектора имали бисмо и бољи резултат, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар.

Он је, након представљања резултата истраживања Америчке привредне коморе о пословној клими у Србији у ком је 70% чланова рекло да има простора за унапређење приватног и јавног здравственог сектора, рекао да је то примио к знању.

– Морамо да имамо то да када дођете у приватну или државну здравствену установу да тај лекар има сву вашу документацију, да се ту више не губи време. На томе ћемо да радимо, као и на томе да се све што је могуће стави у електронску форму, али и да покушамо да људима објаснимо колико је здравство скупо, јер грађани немају представу да су то хиљаде евра дневно за дан у болници, немају представу колико држава издваја за све то – истакао је Лончар.

Он је рекао како су током пандемије схватили колико мало знамо о корони, и да су здравствени систем поставили да буде флексибилан, да је у томе био кључ.

Лончар се захвалио свим здравственим радницима и подсетио да је током пандемије кроз ковид амбуланте прошло 1,3 милиона људи позитивних на корону, да је више од 30% заражених било у болници, а да је ретко која земља прешла 14% оних који иду на болничко лечење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије