Лукашенко: Сукоб у Украјини може бити решен за недељу дана, све зависи од САД и УК

Lukašenko

Решење за сукоб у Украјини може се наћи за недељу дана, рекао је белоруски председник Александар Лукашенко у интервјуу америчкој телевизији Ен-Би-Си на маргинама самита ЗНД у Астани 14. октобра. сазнаје БелТА.

– Све зависи од САД и УК. Ако сутра схватите да треба да седнемо за преговарачки сто и нађемо решење, верујте ми, наћи ћемо решење за недељу дана, рекао је шеф државе.

Александра Лукашенка су такође питали о тврдњама Украјине о масовним гробницама и мучењу.

– Знате, води се информациони рат. Украјинци причају о масовним гробницама, злочинима које је починила руска страна. Руска страна на сличан начин открива масовне злочине које је починила украјинска. То су уобичајени информативни напади једни на друге,. Рат бесни. Као резултат овог рата, у току овог рата, све је могуће, укључујући и оно што сте рекли“, рекао је председник.

Он је истакао да је прије свега потребно зауставити рат и тражити излаз, а не причати о томе како су ствари лоше. „Знамо да су ствари лоше. Рат је увек лош“, рекао је он. „Не тако давно сам рекао да је свет тренутно заокупљен проблемом и да тражи одговор ко је крив. Види, хајде да то схватимо касније. Лјуди умиру сваки дан. Зауставимо рат и договоримо се. А онда ћемо видети ко је у праву, а ко није. Претпостављам да је то нормална формула“, рекао је председник.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs