Лука у Богојеву биће први пројекат реализован кроз сарадњу Владе Србије и ИФЦ

bogojevo

Јуче је потписан Споразум о сарадњи на припреми пројеката јавно-приватног партнерства у области инфраструктуре, између Владе Србије и Међународне финансијске корпорације (ИФЦ), чланице Групе Светске банке.

Из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наводе да ће наша земља у сарадњи са ИФЦ за Централну и Југосточну Европу добијати најквалитетну концесиону документацију за спровођење пројеката јавно-приватног партнерства, при чему ће 80 одсто трошкова на изради обе документације сносити партнери из ИФЦ-а.

Према речима Томислава Момировића, ресорног министра, прва два пројекта која ће се реализовати применом овог споразума су луке у Прахову и Богојеву.

– Ово ће истовремено значити добијање ИФЦ као концесионог саветника, са највећим светским реномеом, што ће додатно привући велике светске компаније да учествују у концесионим поступцима за ове луке – изјавио је министар.

Осим тога, Момировић је додао да ће се изградњом десет ауто-путева и брзих саобраћајница, Србија повезати са читавим регионом и Европском унијом, али ће на тај начин и Србија бити премрежена најмодернијим путевима. Истиче значај реализације важних пројеката, који имају за циљ развој речног и ваздушног саобраћаја, а управо за реализацију тих пројеката је потписивање наведеног Споразума од огромне важности.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs