Лутрија за вакцинисане у Москви, сваке седмице главна награда аутомобил

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин објавио је у недељу да ће увести лутрију на којој ће награда бити освајање аутомобила како би охрабрио скептике да се вакцинишу против коронавируса у Русији, суоченој с растућим новим таласом заразе.

Због наглог пораста заражених коронавирусом, Собјањин је најавио да ће дани од 15. до 19. јуна бити нерадни те да ће се до 20. јуна сви барови, ресторани и остала места затварати најкасније у 23 сата.

Сваке седмице на располагању ће бити пет аутомобила у вредности милион рубаља сваки (11.500 еура), наведено је.

  • Међутим, наравно да је главна награда особи која одлучи се вацинисати неуспоредива с било каквим аутомобилом, казао је Собјањин и поручио да је главна награда је њихово властито здравље и духовна равнотежа.

Собјањин је наредио затварање игралишта за децу у близини трговачких центара и паркова све до 20. јуна и позвао је запосленике да раде од куће кад год је то могуће, а забранио је и послуживање у ресторанима од 23 сата увече до шест ујутро.

Русија је у недељу потврдила 14.723 нових случајева коронавируса од чега 7.704 у Москви, главном граду који је највеће жариште пандемије у тој земљи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs