Лучић: Телекому рекордни приход и профит, до краја године биће исплаћено 6,7 милијарди динара дивиденди акционарима

Lučić

Генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић изјавио је да ће, као и прошле године, Телеком Србија на крају ове године исплатити 6,7 милијарди динара дивиденди акционарима и додао да ће ова година бити рекордна не само по броју корисника и приходу већ и по профиту.

„Телеком Србија је у последњих 20 година исплатио преко милијарду евра дивиденди, тако да мислим да смо по томе сигурно рекордери, не само код домаћих, него и страних компанија које раде у Србији“, рекао је он за Тањуг.

Говорећи о продаји око 1800 антенских стубова Телекома британској компанији Актис ГП, иза које стоје Светска банка и Европска банка за обнову и развој, Лучић је рекао да већина мобилних оператера трансформише своје пословање и излази из послова који нису њихова примарна делатност као што грађевински посао није за Телеком.

Он је напоменуо да се овде ради о продаји искључиво грађевинског дела базних станица, а да су телекомуникациони и даље у њиховом власништву и додао да се овом продајом постиже вишеструка корист.

„Добијамо изузетна новачана средства, не можемо још да лицитирамо ценама, али људи ће бити много изненађени ценом“, навео је он и објаснио да се сада по читавој Европи купују ти стубови од европских оператера и нуди добар новац.

Према његовим речима, присуство светске банке и ЕБРД-а значи да је тендер био транспарентан, али и додатну јачину Телекома Србије, који фактички постаје главни закуподавац.

„Ово партнерство значи да ћемо не само добити значајна средства за даље улагање за ширење у дијаспору, него смо добили партнере који ће нам вишеструко помоћи у нашем плану да од регионалне, постанемо светска компанија“, нагласио је Лучић.

Како је навео, Телеком Србија је од 2018. године у пројекту изузетне експанзије и за пет година постојања телевизије три пута повећао број корисника.

„Ове године у задњем кварталу имамо највећи прилив корисника икада. То се десило и прошле године“, рекао је Лучић наводећи да од кад су сакупили све спортске садржаје људи се од септембра када крену спортске лиге доста заинтересују да пређу у ту компанију.

Он је рекао и да ће ова година, што је битно и акционарима, бити рекордна не само по броју корисника и приходу, већ и по профиту.

Поводом снега који је током викенда паралисао неке делове земље и и изазвао прекид неких услуга, Лучић је рекао да је успостављен рад свих базних станица, и додао да је због недостатка струје дошло до испада око 100 базних станица у околини Ужица, Новог Пазара, Сјенице и Чачка.

„Како се успоставила боља ситуација, успоставила се и мобилна телефонија, тако да је она сад присутна у свим деловима“, рекао Лучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs