Макрон и Ле Пен у другом кругу председничких избора

Izbori

Према првим проценама француске агенције Ифоп Фидусиал у првом кругу председничких избора у Француској актуелни председник Француске Емануел Макрон заузео је прво место са 28,6 одсто, а за њим следи Марин Ле Пен са 24,4 одсто гласова, пренео је ТФ1 анфо.

Према првим излазним анкетама кандидати ће ићи у други круг председничких избора који се одржава 24. априла.
Треће место освојио је Жан-Лик Меласншо са 20,2 одсто гласова.

Следе Ерик Земур са 6,8 процената, Валери Пекрес са 4,6 одсто, Јаник Жадо са 4,6 одсто и Жан Ласал са 3,2 одсто, Фабијен Русел са 2,5 одсто гласова, Ан Идалго са 1,9 одсто, Никола Дипон Ењан са 1,9 досто, Филип Путу са 0,7 одсто и Натали Арто са 0,6 одсто гласова.

Макрон: Ваше поверење ме обавезује

Председник Француске Емануел Макрон захвалио је вечерас свим грађанима који су гласали за њега у првом кругу председничких избора.

“Ваше поверење ме обавезује. Можете рачунати на мене да ћу реализовати овај пројекат напретка, француске и европске отворености и независности”, изјавио је Макрон у свом првом обраћању после првог круга председничких избора одржаних данас.

“Захваљујем Ани Идалго, Јанику Жадоу, Валери Пекрес и Фабијену Руселу који су ми вечерас дали подршку”, наставио је Макрон и позвао све суграђане, без обзира на њихов избор у првом кругу, да им се придруже, преноси телевизија ТФ1.

Потпуно сам свестан да ова подршка неће бити подршка нашег програма и свестан сам тога, истакао је он.

“Желим да допрем до свих оних који желе да раде за Француску. Спреман сам да измислим нешто ново како бих спојио различита уверења и осетљивости како бисмо са њима изградили заједничку акцију у служби наше нације“, истакао је он.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије