Мали: До сада 34.000 обвезника фискализације пријавило 47.000 локација

Fiskalna kasa

Обвезници фискализације имају рок до 30. априла 2022. године да пређу на нови модел е-фискализације, а први корак је пријава пословног простора и пословних просторија, објавио је министар финансија Синиша Мали на свом Инстаграм профилу и навео да је до данас укупно 34.000 обвезника пријавило 47.000 локација.

Истакао је и да је Пореска управа подсетила обвезнике на који начин се попуњава пријава (на сајту пурс.гов.рс), те да се видео о томе налази и на YоуТубе каналу ‘@ministarstvo_finansija’.

– Након пријаве локација пословних објеката, могуће је пријавити се за субвенције за набавку нових уређаја, такође преко портала Пореске управе еПорези. Видео о томе се такође налази на YТ каналу Министарства финансија, као и на сајту budiefiskalizovan.gov.rs – навео је Мали.

Истакао је да се субвенције исплаћују једном недељно, сваког понедељка, дакле одмах након што се обвезници пријаве а до сада се за субвенције пријавило око 19.000 обвезника.
Од 1. новембра је такође могуће послати упит за безбедносни елемент, који је неопходан за е-фискализацију. Важно је да пошаљете упит када знате који фискални уређај ћете користити – објашњава министар.

Додао је да се регистар одобрених елемената електронског фискалног уређаја налази на сајту Пореске управе, да обвезници све ове информације могу наћи на сајтовима будиефискализован.гов.рс и пурс.гов.рс и позвао их да што пре пређу на нови модел и да се е-фискализују.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs