Мали: О томе како ћу убудуће бити ангажован одлучиће Вучић

Siniša Mali

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је презадовољан постигнутим резултатима Владе, јер је покренут талас инвестиција, а земља је у условима пандемијске кризе била најбрже растућа економија у Европи, а да ће о његовом будућем ангажовању одлучивати председник Александар Вучић.

„Сетите се само најаве да ће просечна плата бити 500 евра. Ту цифру смо одавно прешли, а нови циљ је да до 2026. године просечна плата буде 1.000 евра, а просечна пензија око 500 евра. Радује ме и чињеница што је у овом тренутку јавни дуг под контролом, стабилан и на нивоу од 52,3 одсто, што је далеко од границе коју прописује Мастрихт“, рекао је Мали за „Објектив“.

Додао је да се сви започети инфраструктурни пројекти увелико релизују, попут Моравског коридора, деонице Прељина–Пожега, обилазница око Београда, затим Рума-Шабац-Лозница.

„Брза пруга Београд – Нови Сад је пуштена, а део до Суботице се сада ради, као и наставак до Сегедина. Од почетка ове године завршено је “Дедиње 2”, затим Клинички центар Србије… Подсетићу вас и да је почела изградња метроа у Београду, на шта се чекало деценијама. Светска криза нас није спречила да наставимо са преданим радом, јер смо у потпуности опредељени да унапређујемо услове живота у Србији. Уосталом, грађевинска индустрија запошљава људе и подиже наш БДП“, истако је Мали.

Он је, као потпредседник СНС-а, рекао да је задовољан резултатима избора, пре свега реизбором Александра Вучића за председника Србије.

„Грађани су препознали да је он једини који гарантује мир и стабилност, економски просперитет и бољи живот свих. Политика коју он води је победничка, а бирачи су на изборима потврдили огроман труд и жељу да се Србија и даље мења набоље“, рекао је Мали.

Он је на медијске спекулације о томе да је кандидат за будућег премијера рекао да никада није имао амбиције да се бави политиком, нити је јурио функције, а да ће о начину на кољи ће у будућност бити ангажован одлучити председник Александар Вучић.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије