Мали: Проблеми са исплатом новчане помоћи могу се пријавити Управи за трезор

mali

Грађани који у претходна три дана нису добили 30 евра у динарској противвредности на име помоћи државе, а били су пријављени у априлу и добили су првих 30 евра, проблем треба да пријаве преко портала Управе за трезор на адреси idp.trezor.gov.rs,поручио је министар финансија Синиша Мали.

Он је одговарао грађанима на свом инстаграм профилу, а на питање да ли онај ко је заборавио да се пријави то може да уради накнадно, одговорио је да једино може да се пријави за додатних 20 евра, чија исплата следи у децембру.

Та пријава ће трајати од 15. до 30. новембра, такође на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс.

Грађанима који су у априлу добили новац код једне банке, а у међувремену су рачун угасили, новац се уплаћује на наменски рачун који им се отвара у банци у којој су у међувремену угасили рачун.

Грађанима који су у периоду од априла до новембра мењали личне карте, та промена не утиче на исплату, јер су у регистру заведени са старом личном картом, али ако имају проблем, могу да га пријаве преко портала Управе за трезор.

Било је и питања грађана који нису узели прву рату помоћи које је интересовало да ли сада могу да је узму, а одговор је да се помоћ не може узети накнадно и да им преостаје да се од 15. до 30. новембра пријаве за додатних 20 евра.

Када је реч о временском ограничењу за подизање новца, што је грађане такође занимало, одговор министра финансија је да временског органичења за то нема. Мајци чије дете је у септембру напунило 18 година и која је питала да ли оно има право на новчану помоћ, министар је одговорио да њено дете има право на помоћ од 20 евра за коју може да се пријави од 15. новембра на адреси idp.trezor.gov.rs.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије