Мали: Продавци робе широке потрошње морају имати фискалне касе

Mali

Продавци на пијацама који се баве продајом робе широке потрошње обвезници су нове е-фискализације и морају да имају фискалне рачуне, поручио је министар финансија Синиша Мали, поводом јучерашњег протеста пијачних продаваца.

Синиша Мали је истакао поводом протеста пијачних продаваца, да мора да постоји ред и да је продаја робе широке потрошње на пијацама без издавања фискалног рачуна заправо пример нелојалне конкуренције онима који робу те врсте продају у продавницама.

Навео је да је било и случајева да су на пијацама продавана средства за чишћење која су садржавала канцерогене материје.

“Мора да се уведе ред, да се зна квалитет робе која се продаје, мора да постоји улаз и излаз за ту робу, као и у продавницама. За то што неко нема фискалну касу не може бити оправдање то што је време лоше или је јако сунце. Можемо да радимо на условима за рад, али не можемо довести у питање систем фискализације”, рекао је Мали одговарајући на питања новинара приликом обиласка новог контролног центра Пореске управе.

Истакао је да за разлику од продаваца робе широке потрошње на пијацама, продавци који продају своје производе, односно воће и поврће које су сами произвели, а реч је о индивидуалним пољопривредним произвођачима, не морају да имају своје фискалне касе.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије