Мали: У новој влади треба да буду најстручнији људи

Siniša Mali
Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) и министар финансија, Синиша Мали, изјавио је да је важно да нова влада буде формирана од најбољих и најстручнијих људи, пошто се, како је рекао, налазимо у ситуацији која није нимало лака.

„Важно је да имамо људе који ће моћи да изнесу тежак посао који је пред Србијом. Пред Владом Србије су велики изазови проузроковани ситуацијом у Украјини, а који се одражавају на цео свет. С обзиром на огромно политичко искуство председника Вучић, сигуран сам да ће бити направљен прави избор“, рекао је Мали за данашњи „Блиц“.

Он каже да не зна да ли ће бити члан наредне Владе, али истиче да је веома задовољан оним што је урађено док је био на челу Министарства финансија и да су постигнути одлични резултати.

„Покренули смо талас инвестиција и од земље на ивици банкрота направили земљу која је четири године за редом имала суфицит у буџету. У време пандемије успели смо да очувамо макроекономску стабилност и да будемо најбрже растућа економија у Европи, као и да помогнемо грађане и привреду са чак три пакета подршке“, навео је Мали.

Министар каже да је задовољан резултатима избора, потврдио је да СНС са Социјалистичком партијом Србије има већину у београдској скупштини, али је одбио да коментарише евентуалне коалиције на републичком нивоу, рекавши да ће о томе одлучити органи странке.

На питање да ли поскупети струја, нафта и гас, Мали је одговорио да на то не може да одговори јер не зна како ће се ствари одвијати у свету, али да је држава спремна да је што је више могуће заштити стандард грађана.

„У сваком случају, Србија ће имати довољно енергената – нафте и њених деривата, гаса и струје, те грађани не треба да брину да ће бити несташица“, поручио је Мали.

Он каже да га највише плаши неизвесност која влада у целом свету, те да се ситуација мења из сата у сат, али да је оптимиста по питању наше земље и да верује да ћемо и ову кризу пребродити и остати економски јаки и стабилни.

„Захваљујући фискалној консолидацији коју смо спровели на време и економски добрим годинама након ње, спремно смо дочекали кризу изазвану пандемијом, и сада ову кризу изазвану ратом у Украјини. Ми смо на време реаговали, направили потребне залихе и показали грађанима да не треба да брину да ће бити несташице хране“, поручио је Мали.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије