Марко Десница:”Желим себи обезбедити што боље услове”

Vidanov kutak

После разговора са Гораном Басарићем, играчем Станишића, следећи дијалог сам обавио са једном од младих апатинских спортских нада. Марко Десница, момак који је фудбал кренуо тренирати у Фудбалском клубу “Олимпик” Апатин, али се тамо кратко задржао, те се преселио на стадион крај Дунава, где је и данас. Више о Марковој сениорској каријери, која је тек почела, и неким даљим амбицијама, прочитајте у наставку.

*Зашто си се од свих спортова одлучио за фудбал?

-Фудбал сам заволео још од малих ногу. Моји пријатељи су тренирали и стриц ми се бавио фудбалом, тако да је за мене било нормално да кренем тренирати фудбал.

*Коју утакмицу памтиш?

-Дефинитивно памтим утакмицу која се догодила ове сезоне против Фудбалског клуба “Његош” из Ловћенца, где сам постигао свој први сениорски погодак и помогао екипи да победимо резултатом 6:2.

*Како си се осећао на дебију за први тим?

-На свом дебију сам се осећао узбуђено, али и помало нервозно. Ту утакмицу смо изгубили резултатом 3:2. Не могу рећи да сам задовољан својом игром, с обзиром на резултат, али било је задовољавајуће уписати свој први наступ за први тим.

*Које су амбиције у наставку сезоне?

-Амбиције у наставку сезоне су нам дефинитивно да остваримо што боље резултате, да се попнемо на табели што је више могуће и наравно да напредујемо као тим, па у следећој сезони поставимо неке више циљеве.

*Да ли имаш неке планове за будућност?

-Нема ту баш неког конкретног плана. Наставићу тренирати, напредовати и покушати играти у што бољим околностима у будућности.

Марко, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у даљој фудбалској каријери!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије