Марко Почуча:”Надам се тренерском послу”

Виданов спортски кутак

Марко Почуча је тренутно кошаркаш КК “Апатин”, у којем је и почео градити своју каријеру као млад. Такође, поред играчког кадра, у пар наврата смо га имали прилике гледати као стратега млађих категорија Апатина на неким утакмицама. Више о каријери Марка и његовим плановима за будућност, прочитајте у наставку.

*Кад, где и зашто си почео тренирати кошарку?

-Кошарку сам почео да тренирам са 7 година у Кошаркашком клубу “Апатин”. Када сам уписао основну школу, мама ме је исти дан одвела и на кошарку, када почиње моје заљубљивање у овај спорт, који сваким даном волим све више. Мој тата је играо фудбал професионално, тако да је мени лопта била прва ствар које сам се дохватио. Једно време је то била фудбалска, али ми је кошарка била занимљивија. Када сам је почео тренирати, малтене ништа нисам знао о њој. Замислите сада уствари колико ми је тек занимљива када сам ушао мало дубље у њу.

*Како коментаришеш сезону 2021/22?

-Протекла сезона је била јако тешка. Током читавог такмичења смо се борили са мањком играча због повреда, болести и осталих проблема који су нам се дешавали. Некако смо успели издржати до краја и изненадити неке екипе које су против нас можда очекивале сигурне бодове, али смо исто тако неке људе разочарали у мечевима где смо важили за фаворите. На крају крајева, показали смо да можемо играти са свима.

*Да ли си задовољан својим издањем ове сезоне?

-Могу слободно рећи да сам задовољан својом игром претходне сезоне, у којој сам много напредовао у свим деловима игре и показао шта заправо могу на кошаркашком терену, али наравно има још пуно простора за напредак. Нећу престати да верујем у себе и своје саиграче јер морам да чиним њих бољима, као и себе, и то је нешто на чему морам највише да радим до почетка следеће сезоне.

*Да ли ћемо те у будућности имати прилике гледати као тренера у млађим категоријама?

-Надам се да хоћете. Тренерски посао је нешто у чему се ја проналазим и искрено уживам у раду са нашим млађим категоријама, које имају пуно потенцијала. Радује ме то што овако млад имам прилику да радим и учим их, као и они мене у неким ситуацијама.

*Који су ти планови за будућност?

-План је да напорно радим и да напредујем сваки дан, да се спремимо за следећу сезону и покажемо многима да не треба да нас потцењују и да нападнемо виши ранг такмичења, јер сам сигуран да то можемо. На то сам фокусиран и надам се да ћемо успети у остваривању циља.

Марко, хвала пуно на издвојеном времену и све најбоље у наставку каријере!

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије