Масовне демонстрације у Ирану због смрти цивила у Појасу Газе

Pojas Gaze

Хиљаде грађана протестовало је у Ирану против израелских убистава више од 12.000 Палестинаца, укључујући 5.000 деце, у Гази.

Иранска државна телевизија приказала је демонстранте како носе лажне торбе за лешеве као симбол деце убијене у израелским нападима у Гази уочи Светског дана детета у понедељак, пренео је Ројтерс.

У међувремену, командант иранске Револуционарне гарде Хосеин Салами обратио се на скупу у Техерану, рекавши да Палестина стоји на путу рата исцрпљивања и да ће се Израел суочити са дефинитивним поразом и завршити на сметлишту историје.

„Битка није завршена. Исламски свет ће учинити све што мора. Преостали су још велики (неискоришћени) капацитети“, рекао је он не помињући могуће потезе Ирана да се придружи сукобу.

Иранско Министарство спољних послова позвало је међународну заједницу да помогне у заустављању „машине за убијање и организованог тероризма ционистичког режима против палестинског народа и да ционистичке криминалце позове на одговорност правди и међународном праву“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs